Πιτες
Λαχανόπιτα που πρέπει οπωσδήποτε να την φτιάξεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι φανταστική η λαχανόπιτα, μπορείτε να την κάνετε και νηστήσιμη, με πράσο, καρότο και λίγο σέλινο και είναι σούπερ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-1/2 λάχανο (μεγάλο λάχανο) κομμένο σε κομμάτια
-1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο
-1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
-250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-2 κουταλιές αλεύρι ή τραχανά
-πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι μαύρο
-1 κουταλιά μαϊντανό
-2 αυγά χτυπημένα
-8 φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε ελαιόλαδο, το μπέηκον και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λευκό κρασί, την πάπρικα, αλάτι, το πιπέρι και τον μαιντανό ανακατεύοντας.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε να μαγειρευτεί έως ότου να εξατμιστούν τα υγρά.
Ρίχνουμε το αλεύρι ή τον τραχανά, ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με την θρυμματισμένη φέτα και μετά από λίγο αδειάζουμε τα 2 χτυπημένα αυγά.
Αλείφουμε με λάδι ένα στρογγυλό ταψί 35 εκατοστών και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα.
Αδειάζουμε ομοιόμορφα το μίγμα και το στρώνουμε.
Συνεχίζοντας τοποθετώντας άλλα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “λαχανόπιτα “ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού