Συνταγές
Λαχανόπιτα με κιμά! Πόσο λαχταριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1ποτ γάλα
1/2 ποτ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
1 σφηνάκι κρασί λευκό
500-550 γρ αλέυρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το γάλα με το λάδι το κρασί και το αλάτι και ανακατέυω καλά προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ζυμωνο τας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνω στην άκρη μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
1 λάχανο ψιλοκομμένο
1 καρότο στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ κιμά ανάμεικτο
1κρασοπότηρο λευκό κρασι
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 -2 κ.σ.ρύζι Καρολίνα
Αλάτι πιπέρι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι και τριγαρίζω τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν προσθέτω τον κιμά να τσιγαριστεί καλά και να ανοίξει. Σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί και προσθέτω το ζεματισμένο λάχανο το καρότο και τον μαϊντανό
Ρίχνω μισό ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι και αφήνω να μειωθεί ο όγκος τους και να μείνει με το λάδι του περίπου 10 λεπτά.Τελος προσθέτω το ρύζι.και αφήνω να κρυώσει λίγο.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας τα λίγο ενδιάμεσα την γέμιση και ένα φύλλο επάνω.Εχω χτυπήσει ένα κρόκο με λίγο νεράκι και αυγουλώνω την πίτα πασπαλίζω λίγο σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.