Συνταγές
Εύκολη πίτα λαχανικών για κολατσιό στο σχολείο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φύλλο
1,5 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι γοχ., 1 κτσ. ελαιόλαδο, λίγο αλατάκι και νερό σιγά- σιγά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την χωρίζουμε σέ 2 μπαλίτσες, όπου λίγο τις πατάω και τις τοποθετώ με την σειρά μέσα σε μισή κούπα καλαμποκέλαιο όπου αφήνουμε εκεί για 30′.
Ύστερα παίρνουμε ανά δύο μπαλιτσες τις ανοίγω κάτω στο πάγκο με τα χέρια όσο θέλω μέχρι να γίνει ένα ορθογώνιο φύλλο. Ρίχνουμε μέσα στην άκρη γέμιση, ρολάρω και τοποθετούμε στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω.
Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα άλλα δύο φύλλα. Ψήνουμε για 15′ τα μπαστούνια, ύστερα κόβουμε με το μαχαίρι της πίτσας.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25′ ακόμα. Ψήσιμο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μεσαία σκάλα του φούρνου.
Για την γέμιση
-1 κονσέρβα μανιτάρια μικρή συσκευασία
-1 ξερό κρεμμύδι σέ φέτες και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-5 κτσ. ελαιόλαδο και 1 κτσ. βούτυρο λούρμπακ
-1 πιπεριά Φλωρίνης σέ φετούλες
-μισή κούπα κολοκύθα πορτοκαλί σε κυβάκια
Θυμάρι, φρέσκα φύλλα δυόσμου όπου πάει πολύ, λίγο τσίλι σε σκόνη, αλατοπίπερο, ρίγανη, 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη φέτα τυρί και 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο ρεγγάτ, 1 αυγουλάκι στο τέλος χτυπημένο.
Πρώτα σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο, ύστερα ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τα τυριά και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά, (Μοιράζουμε την γέμιση στα δύο στις μακρόστενες πιτούλες).
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.