Συνταγές
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο – Πολύ ωραίο φαγάκι πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ
Για τη γέμιση
500 γραμ. κιμά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ. ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τους λαχανοντολμάδες
Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.
Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.
Στύβουμε χυμό λεμονιού όσο μας αρέσει, και διαλύουμε μια κ.σ. κορν φλάουρ χτυπάμε 2 αυγά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό.Ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.