Συνταγές
Ενα υπέροχο γευστικό γλυκό με πολλά αρώματα – λαδομπακλαβάς από Μεσολόγγι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για ενα ταψι 36 νο:
1μιση κιλο (3 πακετα) φυλλο Βηρυτου
300 γρ. λάδι και για τη γεμιση:
700 γρ. ξηρους καρπούς (αμυγδαλα καρύδια φουντουκια)
200 γρ. Σουσαμι καβουρδισμενο
4-5 φρυγανιές τριμμενες
1 κουταλια κανελα
1 κουταλακι γαρυφαλο τριμ.
Λιγο μοσχοκαρυδο
3 κουταλιες ζαχαρη..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδωνουμε καλά το ταψι και στρωνουμε 6 φύλλα…. απλωνουμε λιγη απο τη γεμιση. Τοποθετουμε παλι 2 φυλλα(λαδωνοντας ενδιαμεσα) και παλι γεμιση.
Αυτο συνεχίζετε μεχρι να τελειωσουν…. Κραταμε 6 φυλλα για πανω. Κοβουμε καρφωνουμε απο 1 γαρυφαλο ριχνουμε το υπολοιπο λάδι και ψηνουμε σε 160β περιπου 1μιση ώρα να ροδισει καλά.
Για το σιροπι
3ποτηρια ζαχαρη
2ποτηρια νερο
Λιγο λεμονι
Ενα ξυλο κανελα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε 5-6 λεπτά και κλεινουμε τη φωτια. Ριχνουμε μεσα 2 κουπες μέλι…
Χλιαρο το σιρόπι καυτό το γλυκό μας…
Νόστιμη συνταγή από “Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Οι συνταγές όλο νοστιμιά συνεχίζονται..
Δες ακόμη μία για πολύ εύκολο μπακλαβά τυλιχτό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Rouvitsa Kouzinoglou-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα στα δύο κάθε φορά,σκορπίζουμε καρυδακια ανακατωμενα με λίγη ζάχαρη, φρυγανιά τριμμένη,κανέλλα, γαρύφαλλο,βανιλλια,τα τυλίγω ελαφρά σε ρολλά,ταψί,βουρυρωμα,ψήσιμο να ροδίσει στους 160 .
Σιροπιασμα ανάλογα την ποσότητα.
Σιρόπι:
μέλι και νερό ανάλογα την ποσότητα.
Πιο λιγο ζεστό νερό από την ποσότητα του μελιού. Κανέλλα ξύλο. Βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
*Αν και τύχει να περισσέψει φύλλο,σκάρωσα ευκαιρία για μια γρήγορη μπουγάτσα.
Στην κρέμα βάζουμε τέσσερα δάχτυλα γάλα,ένα φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,μια βανίλια, ζάχαρη τέσσερις κουταλιές της σούπας,στο τέλος μια κουταλιά βούτυρο.
Άφηνουμε να κρυώσει, τη μοίραζουμε σε κάθε φύλλο βουτυρωμενο στα δύο, το δίπλωνουμε στα πλάγια και όλο αυτό το δίπλωμα μέσα σε ολόκληρο βουτυρωμενο φύλο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.Ζαχαρη άχνη ή σκέτο και κανέλλα στο σερβίρισμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Rouvitsa Kouzinoglou-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”