Πουλερικα
Πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για κόκορα κρασάτο που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια εκπληκτική εκλεκτή θα έλεγα συνταγή….με άρωμα Γαλλίας!!!! Αρωματισμένη και με χρώμα!!!! Ένα ιδιαίτερο πιάτο με κόκορα κρασάτο
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
2,5-3kg. κόκορα κομμένο σε μερίδες
500-700ml. κόκκινο κρασί γλυκό
100ml. ελαιόλαδο
300gr. μανιτάρια λευκά
250gr. κρεμμύδια κοκάρια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
250gr. μπέικον κομμένο σε κύβους
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
γαρύφαλλο τριμμένο
κανέλα
6 κόκκους μπαχάρι
500gr. ταλιατέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μία κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας για πιό γρήγορο μαγείρεμα και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, και περιμένουμε να κάψει.
Οταν κάψει το λάδι, βάζουμε τα κομμάτια από τον κόκορα για να τσιγαριστεί, 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τον κόκορα σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, τα κοκάρια, και σωτάρουμε. Προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, λίγο γαρύφαλο, κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια από τον κόκορα, αδειάζουμε το κρασί και τον κύβο κότας.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν τα κομμάτια του κρέατος.
Βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Αφήνουμε το υπόλοιπο φαγητό να βράζει και το βοηθάμε με λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ.
Σβήνουμε την κουζίνα και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Αφού έχουμε βράσει τις ταλιατέλες, και σερβίρουμε.
Δες αναλυτικά όλη την διαδικασία για το πως να φτιάξεις την συνταγή:
Η συνταγή για τον πιο νόστιμο κόκορα κρασάτο είναι από το κανάλι Sotiria amor Κάνε εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!