Γλυκα
Θα γίνουν ανάρπαστα – σπιτικά κρουασανάκια είτε αλμυρά είτε γλυκά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ σπέσιαλ κρουασανάκια σκέτο βαμβάκι – σταθερή αξία χρόνων!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
1 αυγό
1 ασπράδι
600 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ γ.ο.χ
120 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φάκελο ξηρή μαγιά ή 30 γρ. νωπής μαγιάς
100 γρ. βούτυρο για επάλειψη στα κρουασάν
για την επικάλυψη
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα ή νερό
για τη γέμιση
μερέντα
σοκολάτα
τυριά
ζαμπόν ή γαλοπούλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό, το ασπράδι, και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Μετά από λίγο, βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, αλευρώνουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγο ακόμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε με τα κομμάτια της ζύμης και με τον πλάστη 2 φύλλα περίπου 28 εκατοστά.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο στο ειδικό πλέγμα και το απλώνουμε προσεκτικά. Με τον πλάστη, πιέζουμε το φύλλο και τα τριγωνάκια που χρειαζόμαστε για τα κρουασάν είναι έτοιμα.
*Μπορείτε να κόψετε σε τριγωνάκια το φύλλο και με ένα μαχαίρι.
Βάζουμε με το κουτάλι σε κάθε τριγωνάκι λίγη τριμμένη σοκολάτα, ή μερέντα. Τυλίγουμε κατόπιν το τριγωνάκι φύλλου και τα κρουασανάκια είναι έτοιμα.
Πάμε τώρα να δούμε την αλμυρή εκδοχή.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε τα τριγωνάκια ζύμης με τριμμένο τυρί και ζαμπόν ή γαλοπούλα. Μπορούμε να τα κόψουμε σε μεγαλύτερο μέγεθος από τα πρώτα με το μαχαίρι ή με τον κόφτη, είτε χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα μεγαλύτερο.
Τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με πινέλο και αυγό και κατόπιν με βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 40 βαθμούς.
Μείνε και εσύ συντονισμένος στο κανάλι, κάνοντας εγγραφή ΕΔΩ
Αναλυτικά όλη η εκτέλεση στο Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Καλή σας απόλαυση. Για ακόμη πιο νόστιμες συνταγές με γέμιση ΜΕΡΕΝΤΑ, πατήστε ΕΔΩ