Συνταγές
Αφράτες έτοιμες στο τσακ μπαμ – είναι κανείς που δεν τις αγαπά;
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
1 φλ.γαλα (250 ml)
2 αυγα
1κ.γ.ζαχαρη
1κ.γ.αλατι
2 κ.σ.λιωμενο βουτηρο
1κ.γ.μπεικην παουντερ
Αλευρι γ.ο.χ.τοσο ωστε να εχουμε ενα ωραιο χυλο ουτε νερουλο ουτε πυχτο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε το γαλα+αυγα+ζαχαρη+αλατι+το βουτηρο προσθετουμε το αλευρι +μπεηκιν.
Αφηνουμε για 15 λεπτα
ψηνουμε σε αντικολλητικο τηγανι αφου το βουτηρωσουμε ελαφρα
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Φτιάξτε κρέπα.. στο φούρνο! Δεν θα το πιστεύετε..
Η Συνταγή είναι από Elsa Sarika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάντε ένα χυλό με 3 αυγα , γαλα , αλεύρι .
*Να γίνει ένας ρευστος χυλός….ανάλογα με το ταψί που θα έχετε
Βγάλτε το καυτό ταψί από τον φούρνο,βάλτε αρκετό βούτυρο στο ταψί και αλείψτε. Ρίξτε τον χυλό και ψήστε στους 250°για 10 λεπτά και μετά στους 180° για 15 λεπτά.
Πασπαλίστε με αχνη
Γι αυτό το μικρό ταψάκι,3 αυγα 150ml γάλα,120ml αλεύρι, 30gr βούτυρο. Μεγαλύτερο ταψί, διπλές ποσότητες.
*Οι Άγγλοι το φτιάχνουν αυτό για κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι αντί για ψωμί. Λέγεται Yorkshire pudding. Συνήθως το κάνουν σε ταψάκι για κεκακια και καίνε ηλιέλαιο αντί για βούτυρο. Μια ιδέα για κάτι διαφορετικό.
**μπορείς να κάνεις μια μεγάλη κρέπα να την γεμισεις και να την κόψεις σε τακους μπορείς να το κοψεις μικρότερα και να τα γεμίσεις με ότι σου αρέσει και να κάνεις ρολάκια
Η Συνταγή είναι από Elsa Sarika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.