Ορεκτικα
Κάντε εύκολες κρέπες με κοτόπουλο
Όσο για τη νοστιμιά, αυτή είναι δεδομένη.. Η ζύμη για τις κρέπες καταπληκτική, το βούτυρο κάνει την διαφορά.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Υλικά
για τις κρέπες
– 300 ml. γάλα
– 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
– 2 αυγά μεσαία
– 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
– 1/4 κ.γ. αλάτι
– 1/4 κ.γ. ζάχαρη
για τη γέμιση
– 300 γρ. κοτόπουλο στήθος σε κύβους
– 2 πατάτες μέτριες (400γρ.) καθαρισμένες και τριμμένες
– 400 ml. κρέμα γάλακτος
– 5 φέτες μπέικον
– 1 κρεμμύδι μέτριο σε λεπτές φέτες
– 1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές λωρίδες
– 1 φλ.κ. κρασί λευκό
– 150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
– αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρι και το λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι. Ανακατεύουμε έως ότου να είναι έτοιμος ο χυλός για τις κρέπες.
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο μέχρι να λιώσει και με την κουτάλα ρίχνουμε ποσότητα από τον χυλό.
Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα του χυλού φτιάχνοντας τις κρέπες.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γέμισης.
Αφού ξεπλύνουμε καλά τις πατάτες στο νερό, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τις πατάτες ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με το μπέηκον και την κόκκινη πιπεριά. Οταν τα υλικά μαλακώσουν από το σωτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί.
Οταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, σβήνουμε την φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε μία ποσότητα τυρί γκούντα και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε και τις βάζουμε σε πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με τυρί γκούντα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο στις αντιστάσεις.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “κρέπες ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!