Συνταγές
Καιρός για το δικό μας λικερ με την αρμπαρόριζα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Μαργέτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1,5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί, 1 κιλό ζάχαρη (αν επιθυμείτε βάλτε λιγότερη) 30-40 φύλλα αρμπαροριζα και ένα ξύλο κανέλας στο τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε κι βράζουμε το κρασί μόνο του για 2′, ρίχνουμε τη ζάχαρη κι άφησουμε να πάρει ακόμη μία βράση 2′
τέλος πρόσθεσουμε την αρμπαροριζα κι άφησουμε άλλη μία βράση για 2′-3′ ακόμη.
Τέλος ριξουμε το ξύλο κανέλας ή κι ότι άλλο μπαχαρικο σας ευχαριστεί
το άφησουμε σκεπασμένο στην κατσαρόλα όλη τη νύχτα μέχρι πριν από λίγο για να τραβήξει τα αρώματα
Έγινε πάρα πολύ ωραίο
*Το λικερ με την αρμπαροριζα γίνεται μονο με τη ρετσίνα..εκει να δειτε γευση κ αρωμα – και χωρις κανέλα !! σαν να πίνεις σαμπάνια
**διατηρείται και εκτός ψυγείου!
Υπέροχο, μυρωδάτο τόσο όσο το ήθελα και….στην υγειά μας!
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Μαργέτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για εύκολο και γρήγορο λικέρ ρόδι με βαθύ κόκκινο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 ποτήρια χυμό ροδι
2 ποτηρια ζάχαρη
2 ποτήρια τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 ξύλο κανελας
1-2 καρφάκια γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρίβουμε τα ρόδια και τα σούρωσα 2 φορές τα βαζουμε σε μια κατσαρόλα με το τσίπουρο την ζάχαρη την κανέλα και τα γαρύφαλλα
τα βράζουμε από το σημείο βρασμού 6 λεπτά ξαφριζοντας όσο χρειάζονταν.
Αφηνουμε να κρυώσει καλά το ξανασουρωσουμε και το βαζουμε σε μπουκάλια.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις και ένα λικέρ Αμαρέττο με φίνο άρωμα και γεύση μοναδική!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 λίτρο βότκα
150ml κονιάκ
100 γραμμάρια κουκούτσια από βερίκοκα
10 πικραμύγδαλα ( ψίχα από τα κουκούτσια)
3 ολόκληρα βερίκοκα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ( εγώ έβαλα φρουκτόζη γιατί αποφεύγω τη ζάχαρη)
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Έβρασα το νερό με τη φρουκτόζη περίπου 10 λεπτά και άφησα το σιρόπι να κρυώσει.
Έβαλα σε μεγάλο βάζο τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσα το κρύο σιρόπι.
Θα τα αφήσω σκεπασμένα σε σκοτεινό μέρος για τρεις μήνες μόνο θα τα ανακινώ πότε πότε.
Μετά θα το περάσω από τουλπάνι και θα το αφήσω ακόμα δυο μήνες, μετά θα το περάσω από φίλτρο του καφέ και θα το βάλω σε μπουκάλια να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Και φυσικά δες και μία ξεχωριστή συνταγή για κρέμα λικέρ φράουλας με απίθανο χρώμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ πλυμένες και ψιλοκομμένες φράουλες
500 γρ Βότκα η τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο σε γυάλινο δοχείο για τρεις μέρες
300 γρ γάλα φρέσκο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια κάψουλα η μισό μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια
400 γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετά τις τρεις μέρες ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη το γάλα την κρέμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη το αφήνουμε να κρυώσει σουρώνουμε το χυμό από τις φράουλες και ανακατεύουμε τα δύο μείγματα
Για ποιο έντονο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα πάστα χρώματος κόκκινο
Το λικέρ αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες επίσης διαχωρίζεται ο χυμός από το γάλα μόλις το ανακινήσετε επανέρχεται.
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.