Συνταγές
Με τη συνταγή αυτή, θα αγαπήσεις ξανά τους Κουραμπιέδες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ας μην κρυβόμαστε. Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε τα μελομακάρονα από τους κουραμπιέδες. Δοκίμασε όμως να κάνεις αυτή τη συνταγή για κουραμπιέδες και ίσως η ζυγαριά γύρει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν τους δοκιμάσεις θα καταλάβεις το γιατί…
Υλικά [περίπου 60 τεμάχια]
250 γρ αμύγδαλα
400 γρ φυτίνη
250 γρ βούτυρο αγελάδος
50 γρ ζάχαρη
50 ml αλισίβα
1 αυγό
50 ml κονιάκ ή ούζο
2 βανίλιες
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Ανθόνερο
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Στην συνέχεια, δουλεύουμε την φυτίνη με το βούτυρο, το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη.
Στην πορεία, προσθέτουμε στο μείγμα την αλισίβα, το αυγό, το κονιάκ ή ούζο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν γίνει το μείγμα μας ζύμη, βάζουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές.
Έπειτα, κάνουμε τη ζύμη μας μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Με το δάχτυλο τα πατάμε ελαφρώς στο κέντρο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κατόπιν, μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους τοποθετούμε πάνω σε άχνη ζάχαρη.
Τέλος, όταν κρυώσουν τους ραντίζουμε ελαφρώς με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Έτοιμοι και οι σπιτικοί κουραμπιέδες μας και φέτος! Σε προτρέπω να τους δοκιμάσεις οπωσδήποτε και δεν θα χάσεις!
Δες το βίντεο της συνταγής βήμα-βήμα:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!