Συνταγές
Οι καλύτεροι νηστίσιμοι κουραμπιέδες αμυγδάλου
Η Συνταγή είναι από Thanos Ntrosxos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. ελαιο (250 μαργαρινη και 250 ελαιολαδο εξτρα παρθενο)
200 γραμ. αχνη
1 κ. γ. σοδα διαλυμενη σε 2 κουτ. σουπας χυμο λεμονιου
2 κ. γ. μπεϊκιν παουντερ
3 βανιλιες
1 πρεζα αλατι
1 με 1 1/2 φλ. καφε τσιπουρο ή ουζο
250 γραμ. αμυγδαλο καβουρδισμενο και χοντροκομμενο
αλευρι οσο παρει για μια ζυμη ευπλαστη και μαλακη να μην κολλαει
αχνη για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι και τη μαργαρίνη μαζι με την αχνη να ασπρίσουν σαν μαρεγκα περιπου 20 λεπτα σε δυνατη ταχυτητα.
Προσθέτουμε το αλατι,τις βανίλιες, το τσιπουρο, την σοδα με το χυμο λεμονιου και το μπεικιν.
Σταματαμε το χτυπημα και με το χερι ανακατευουμε τ αμυγδαλα και το αλευρι μεχρι να εχουμε μια ζυμη ευπλαστη και μαλακη να μην κολλαει.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
Τους στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί αντικολλητικό,και ψήνουμε στους 170-175 C μέχρι να ροδίσουν περιπου 20-30 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Μόλις ψηθούν τους αφηνουμε να κρυωσουν εντελως και τους τυλιγουμε με αχνη στην οποια αν θελουμε ριχνουμε και 2 βανιλιες για επιπλεον αρωμα.
Σημ.
Συγνώμη ξέχασα να γράψω πως το ελαιόλαδο το βάζω κάποιες ώρες κατάψυξη ώστε να μοιάζει σαν παγωμένο βούτυρο.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Thanos Ntrosxos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.