Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό του κουταλιού κουμ κουατ σήμερα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κιλά φρούτα 2 κιλά ζάχαρη 250γρ γλυκόζη 1 βανίλια 5 ποτήρια νερό Καθαρίζουμε τα φρούτα και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τα τρυπάμε σταυρωτά
Έχουμε βάλει νερό να βράσει και τα Βράζουμε για 10 λεπτά Τα αδειάζουμε και τα παγώνουμε Βράζουμε πάλι νερό και το ζεματαμε 3 λεπτά Αυτό το κάνουμε δύο φορές Το παγώνουμε πολύ καλά
Το βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ρίχνουμε 3 κουταλιές ξινό και το αφήνουμε για 3 ώρες Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και αφού λιώσει ρίχνουμε και τα φρούτα και ξαφριζουμε πολύ καλά
Ρίχνουμε και το γλυκόζη με την βανίλια και αφήνουμε να βράσει και να δέσει Χαμηλή φωτιά γιατί φουσκώνουν
Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το σκεπάσουμε Και που και που κουνάμε καλά την κατσαρόλα μας να γεμίσουν μέσα σιρόπι και να φουσκώσουν
* τα κουκουτσια τα βγάζουμε όταν το τρώμε δεν γίνεται αλλιώς
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ένα από τα αγαπημένα γλυκά του κουταλιού περγαμόντο – πολύ αρωματικό!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
35 κομμάτια περγαμόντο
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτηρια νερό
Χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνουμε τα περγαμόντα τα κόβουμε στα 5 κομμάτια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφιδες..
Τα ζεματαμε 3 φορές από 5 λεπτά, τα ξεπλενουμε και τα βάζουμε σε πετσέτα να στραγγίσουν (τα πιέζουμε στη χούφτα μας να φύγει το πολύ νερό)….
Βάζουμε ζάχαρη με νερό για 10 λεπτά ρίχνουμε το περγαμόντο αλλα 10 λεπτά το σβήνουμε και το αφήνουμε όλη νύχτα το πρωί το δένουμε και ρίχνουμε το λεμόνι…
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.