Συνταγές
Το καλύτερο πρωινό! Σπιτικά τέλεια κουλούρια Θεσσαλονίκης;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι λευκό σκληρό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
500γρ νερό χλιαρό
2 κσ αλάτι
50γρ ζάχαρη (εγώ έβαλα μέλι)
1 κσ ταχίνι
100γρ μαργαρίνη λιωμένη (εγώ έβαλα ελαιόλαδο )
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο κάδο του μίξερ αναμιγνυουμε όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 ίσα μέρη (σκεπαστε τα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν). Σχηματίζουμε κορδόνια και φτιάχνουνε ένα στρογγυλο κουλούρι.
Βάζουμε σε ένα μπωλ αρκετό νερό και σε ένα άλλο μπωλ αρκετό σουσάμι. Βουτάμε κάθε φορά το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολητικό χαρτί.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ένα ταψάκι στο πάτο με νερό για να φμδημιουργειτε ατμός, στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Εγώ δεν είχα μαργαρίνη και έβαλα στα συγκεκριμένα βούτυρο και έγιναν εξίσου υπέροχα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η συνταγή είναι της χρυσοχέρας Elena Psillia
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.