Συνταγές
Το πρώτο ταψί μόλις το τελειώσαμε! Νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκελαιο,1ποτηρι ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,1 φακ.μπεικιν,2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα! Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα αλοιφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ:
με γάλα νηστίσιμο και όταν βγουν ζεστά με λίγη μαργαρίνη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Μυρωδάτα και τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού με μαρμελάδα ροδάκινο
Η Εκτέλεση είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκελαιο,1ποτηρι ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,1 φακ.μπεικιν,2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα! Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)!Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία
Η Συνταγή είναι από “Tzeni Tsanaktsidou”.