Συνταγές
Κοτόπουλο λεμονάτο στην γάστρα που θα σας ενθουσιάσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Μερίδες: 6
2 κιλά κοτόπουλο σε κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κουτ. γλ. καυτερό μπούκοβο σε νιφάδες
1 κιλό πατάτες
Aνθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι μαύρο από μύλο
Για την σάλτσα:
200 ml λευκό κρασί, ξηρό
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
50 ml χυμός λεμονιού
1 λεμόνι το ξύσμα του
70 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Καθαρίζουμε, και κόβουμε τις πατάτες, όχι σε χοντρά κομμάτια, και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες.
Φτιάχνουμε την σάλτσα:
Σε μπολ, βάζουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, την μουστάρδα, και την διαλύουμε ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, (κορδόνι) και χτυπάμε με το φουέ, μέχρι να γίνουν μία παχύρευστη σάλτσα.
Ρίχνουμε τα σκόρδα, το μπούκοβο, και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Βουτάμε λίγες – λίγες τις πατάτες, μέσα στην σάλτσα με τρυπητή κουτάλα, και τις μεταφέρουμε στην γάστρα.
Αλατίζουμε, και τρίβουμε πιπέρι.
Πάνω στις πατάτες, στρώνουμε το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, και ίσως, λίγο μπούκοβο ακόμα.
Κλείνουμε τη γάστρα, και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε, και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, η μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.
Σημειώσεις :
Η σάλτσα γίνεται και στο μπλέντερ/μουλτι την μεταφέρουμε σε μπολ, και προσθέτουμε τα σκόρδα, και το μπουκοβο, ανακατεύοντας.
Τα συκωτάκια της κότας, τα τηγανίζουμε σε ένα τηγανάκι με λάδι, και τα σερβίρουμε χώρια, σαν λιχουδιά.
Εναλλακτικά τα κρύβουμε κάτω από ένα κομμάτι κοτόπουλο, και τα αφήνουμε να ψητό- τηγανιστούν μέσα στο λάδι της σάλτσας, χωρίς όμως να καούν.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!