Συνταγές
Γίνονται πεντανόστιμα! Μία εξαιρετική, εύκολη και γευστική συνταγή για κομποκούλουρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα γάλα
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
1 μπεκιν
Αλεύρι όσο πάρει
Για το σιρόπι :
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
Βράσιμο 5 λεπτά, και αφήνουμε να κρυώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) το μπεκιν, το αλάτι, το σπορέλαιο και λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μάς (ανάλογα πόσο μικρά η μεγάλα τα θέλουμε)εγώ το έκανα 5 μπάλες, ανοίγουμε κάθε μέρος με τον πλάστη, και αλοιφουμε με βούτυρο που έχουμε λιώσει ελαφρώς.
Το διπλώνουμε στα δύο (δείτε φώτο) και κόβουμε λωρίδες λεπτές, υπολογιζοντας ότι σχεδόν θα διπλασιαστουν σε μέγεθος κατά του ψησίματος.
Παίρνουμε μία – μία λωρίδα, την στρίβουμε και την κάνουμε κόμπο.
Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τούς.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να φουσκωσουν λίγο.
Τα βάζουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.
Βγαίνουν σχεδόν 25-30 κομμάτια (ανάλογα το μέγεθος που θα τα δώσετε) είναι νόστιμα και σκέτα, και σιροπιασμενα.
Πασπαλίζουμε με άχνη, η φιλε αμυγδάλου.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.