Συνταγές
Νηστίσιμα Θρακιώτικα κομποκούλουρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 κιλό αλεύρι (μισό γοχ και μισό σκληρό – εγώ χρησιμοποίησα για τσουρέκια)
300 γρ ζάχαρη (εγώ καστανή)
200 ml σπορέλαιο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Ξύσμα πορτοκαλιού, 2 βανιλίνες (εγώ και 1 κγ κανέλλα )
Όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε δυνατά όλα μαζί για μερικά λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει με την ησυχία της
Ξαναζυμώνουμε , αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και πάλι, πλάθουμε σε κορδόνια, τυλίγω σε κόμπους (η θεία μου τα στρίβει πριν τα τυλίξει και γίνονται πολύ εντυπωσιακά!!) και τα ψήνουμε στους 180 περίπου 20′
* Κανονικά, τα σιροπιάζουμε καυτά με κρύο ελαφρύ σιρόπι (3 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, σταγόνες λεμονιού)
Αλειφουμε με ζεστό μέλι, τα άφησα για λίγο και επανέλαβα
Κάθε τι ωραίο κρύβει και μια Ιστορία (συνταγή από την Πατρίδα – Ραιδεστό της Ανατολικής Ρωμυλίας):
6 Απριλίου : Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Θράκης
Οι διωγμοί είχαν ξεκινήσει από το 1906, κορυφώθηκαν το “Μαύρο Πάσχα” την 6η Απριλίου του 1914 (Κυριακή του Πάσχα) και οδήγησαν στην ανταλλαγή των πληθυσμών
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.