Συνταγές
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με απίθανη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Flora Michaloudi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα και καλά στημένα, 4 αυγά, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, 1/2 kg φέτα, σε χονδρά κομμάτια τριμμένα αλεύρι για να δέσει το μείγμα.
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά και το βάζω σε λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ.
Ραντίζω με λίγα ακόμα τρίμματα φέτας ανακατεμένα με λάδι και αλεύρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οc μέχρι να ροδίσει αρκετά.
Η συνταγή είναι από Flora Michaloudi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ζουμερό γλυκάκι ..
Αν δεν έχετε δοκιμάσει Φυστικοσοκολατόπιτα κάντε το τώρα!
Η Συνταγή είναι από την Σελίδα F for Food
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζ. ελαιόλαδο
1,5 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. γιαουρτι
1 βανίλια
70 γρ. φυστίκια περασμένα στο multi
3 αυγά
1 σακ. σταγόνες σοκολάτα, 100 γρ.
1 μικρό πορτοκάλι με τη φλούδα πολτοποιημένο
1 κτγ. σοδα
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα το λάδι με τη ζάχαρη, πρόσθεσα τα αυγά, το γιαούρτι, το πορτοκάλι, τη βανίλια, τις σταγόνες σοκολάτας, μπέικιν, σόδα και τέλος το σιμιγδάλι. Θα έβαζα αλεύρι, αλλά δεν μου έφτανε.
Βουτύρωσα ένα πυρέξ 22×30 και έριξα το μείγμα. Έψησα στις αντιστάσεις στους 180 για μια ώρα περίπου.
Βγαίνει αρκετά αφράτο. Αλλά εγώ έκανα ένα σιροπάκι και του έριξα από πάνω με δυο κούπες νερό και δυο ζάχαρη, το έβρασα λίγο, περίπου τρία λεπτά. Ζεστό το γλυκό, καυτό το σιρόπι.
Στόλισα με ινδική καρύδα και φιστίκια.
Η συνταγή είναι από την Σελίδα F for Food