Συνταγές
Κολοκυθόπιτα υπέροχη γεμάτη αρώματα και χρώματα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
1 κρεμυδι τριμμένο στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αυγά
Μισό ματσάκι άνιθο μισό μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλέυρι φαρίνα
1 φλ του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 φλ του νες καφε γαλα
1 .5 φλ ανθοτυρο τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα λαχανικά όλα σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι τα αφήνουμε μισή ώρα μετά τα στιβουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σε μια λεκανιτσα χτυπάμε τα αυγά μετά προσθέτουμε το λάδι το γάλα τα στημένα λαχανικά τα μυρωδικά το σιμιγδάλι την φαρίνα και ανακατέυω καλά προσθέτουμε και το τυρι και ανακατέυω.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τον πηχτό χυλό το στρώνουμε Ρίχνουμε λίγο λάδι από επάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις με το να πάρει ωραίο χρώμα!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραία μανιταρόπιτα για το γιορτινό τραπέζι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λαμπρίνα Μουρατίδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια (Champion)
200 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
200 γρ.έμενταλ (τριμμένο)
150 γρ. τσένταρ (τριμμένο)
20 φέτες μπέικον (350 γρ)
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο. Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα περιττά λίπη. Αφού κρυώσουν λίγο τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα τυριά, το μίγμα που τσιγαρίσαμε, την κρέμα γάλακτος και τα 2 αβγά (χτυπημένα) και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και στο ενδιάμεσο βρέχουμε τα φύλλα με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε την γέμιση και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία το στρώσιμο των φύλλων και στο τέλος τυλίγουμε μπρος τα μέσα τα φύλλα που έχουν βγει έξω από το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα (εξαρτάται απ’ τον φούρνο)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λαμπρίνα Μουρατίδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”