Συνταγές
Μία καταπληκτική συνταγή για κολοκυθόπιτα με μήλα και καρύδια – απίθανη γέμιση, πλούσιο άρωμα και τραγανό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou-Εύκολες Συνταγες (Easy Recipes)”
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
3 ποτήρια 750 ml αλεύρι γ.ο.χ.
1,5 ποτήρι 350 ml χλιαρό νερό,
4 κ.σ. ελαιόλαδο,
3 κ.σ. μηλόξυδο,
1 κ.γ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
1 κολοκύθα 1,100,
1 μήλο,
1 φλιτζανάκι του καφέ σταφίδες,
2 φλυτζάνια του τσαγιού καρύδια,
500 ml ζάχαρη,
120 ml σιμιγδάλι χοντρό,
1 κ.γ. κανέλα, τη μισή κουταλιά στη γέμιση και την άλλη μισή για το τέλος,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
1 βανίλια,
ζάχαρη άχνη για το τέλος (για το πασπάλισμα).
Ψήνω σε ταψί με διάμετρο 32cm.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε κύβους την κολοκύθα και την βάζουμε στο τηγάνι με ένα ποτηράκι του καφέ νερό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 μήλο κομμένο σε κύβους.
Μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνω μέσα το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, τη βανίλια, τη μισή κανέλα και τέλος τη ζάχαρη.
Επαναφέρουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη.
Τη ζάχαρη τη βάζουμε στο τέλος για να μην βγάλει πολλά υγρά η κολοκύθα.
Αφού κρυώσει η γέμιση ρίχνουμε μέσα τα χοντροκομμένα καρύδια.
Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε 5 φύλλο κάτω την γέμιση και 5 φύλλα από πάνω.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά, σε ταψί 33 cm.
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά βήμα-βήμα, πως να κάνετε αυτήν την πλούσια γέμιση με άρωμα και ωραίο χρώμα που θα σας ξετρελάνει.
Και πως να κάντε μόνοι σας σπιτικό τραγανό φύλλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou-Εύκολες Συνταγες (Easy Recipes)”