Συνταγές
Θαυμάσια η μπατζινα – πολύ νόστιμη κολοκυθόπιτα
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ξύνω το κολοκύθι με ένα κουτάλι
Ρίχνω αλάτι
3 ποτήρια του νερού νερό
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
200 γρ φέτα
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός σφιχτός
Τρίβουμε και 100 γρ φέτα από πάνω ρίχνουμε βίταμ σε μπουκιτσες και λίγο λάδι.
Τα υλικά αυτά είναι για τό μεγάλο ταψί τής κουζίνας.
Ψήνουμε Αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αμερικανική πίτα με μύρτιλα και σμέουρα – Αριστούργημα υπέροχα χρώματα
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Βάση
2 πακέτα κρεμ κράκερς τα μεγάλα
250 γρ. Βουτυρο η βιτάμ
2 κουταλιές της σούπας καστανη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περάστε τα κρεμ κράκερς απο το μουλτι και κάνετε τα σκόνη. Ρίξετε σε μια ταρτιερα. Λιώσετε το βουτυρο με την ζάχαρη και ρίξετε το στα κρεμ κράκερς ανακάτεψε καλα. Πιέστε το μείγμα στην ταρτιερα και σχηματιστε την βάση την πίτας σας. Ψήστε στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά. Αφήστε την μα κρυώσει πολυ καλα
Κρέμα
600 γρ κρέμα γάλακτος
400 γρ τυρί κρέμα
150 γρ σιρόπι σφανδαμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί και την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το σιρόπι σιγα σιγα.
Βάλτε την κρέμα στην βάση της πίτας. Παγώστε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Γαρνιρουμε με 2 κεσεδάκια μπλουμπερι 1/2 κεσεδάκι σμέουρα κσι φίλε αμύγδαλο
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.