Συνταγές
Νοστιμότατοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 κολοκυθάκια τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και στυμμένα καλά
2 τριμμένες πατάτες στο χοντρό του τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
2 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κούπα σκληρό τυρί Δανίας
άνηθο μαϊντανό αλάτι και πιπέρι
4 με 5 κουταλιές σούπας αλεύρι.
6 με 7 τριμμένες φρυγανιές..!!
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα μαζί φτιάχνω σαν μπιφτέκια η και μικρότερα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στον φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν κ να κάνουν πάτο .
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και τυρί φέτα..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πατάτες φούρνου με μπιφτέκια – Κλασικά κι αγαπημένα.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. κιμά ανάμικτο , 2 αυγα μικρα,1 κρεμμύδι ,την ψυχα απο 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, λίγο φρυγανιά, μαϊντανό ψιλοκομμένο,δυόσμο, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, ρυγανι, πιπέρι, κ αλάτι,ζυμωσα σκεπασα με μεμβράνη και άφησα 1 ωρα στη συντήρηση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ταψάκι σωταρουμε ένα κρεμμύδι με ελαιόλαδο, τις πατάτες, σάλτσα ντομάτας, ένα κύβο κνορ, κόκκους πιπεριου, αλάτι, και τέλος τα μπιφτέκια με το νεράκι. ]
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 250 βαθμούς αντίσταση έως ότου μαγειρευτει, στο μισάωρο ανοίγουμε φούρνο και γυρνάμε τα μπιφτέκια αν χρειαστεί σκεπάζουμε και με λαδόκολλα.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.