Συνταγές
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί…….υπέροχοι…. αρωματικοί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για τη γέμιση
22 κολοκυθοανθοι
1μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ δυόσμο ξερό
1 ντομάτα ώριμη σε κύβους
1 φλυτζανακι του καφέ λάδι
3/4 φλ. ρύζι γλασε
Αλάτι πιπέρι
Για τη σαλτσούλα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο άνηθο
1 ντοματα στον τρίφτη
1 φλυτζανακι του καφέ λάδι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ νερό
Εκτελεση
Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και αναφερουμε το μίσχο από μέσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε στο καυτό λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο με μία πρέζα ζάχαρη και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σουτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μου και έπειτα από την ντομάτα την ψιλοκομμένη.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το φαγητό και προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι να πάρει μία δύο βράσεις. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς μου με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο γέμιση.
Αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρολίτσα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε μέσα στο καυτό λαδάκι το κρεμμύδι το σκόρδο και λίγο άνηθο και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Στρώνουμε τους κολοκυθοανθούς , προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό , αλατοπιπερώνουμε με προσοχή , κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό μου σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”