Συνταγές
Καλομαγειρεμένα και σίγουρα πεντανόστιμα κολοκυθάκια με κιμά και αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ενάμιση κιλό κολοκυθάκια
Μερικά αμπελόφυλλα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες ή 2 ξερά τριμμένα στον τρίφτη ( ή κι απ τα δυο)
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
1 κ. γλ. ξερό δυόσμο
Για τη σάλτσα αυγολέμονο
1-2 αυγά
1-2 λεμόνια το χυμό τους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα πλένουμε πολύ καλά. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους, κρατώντας περίπου το μισό από αυτό, ανοίγοντας μια αρκετά μεγάλη τρύπα για να βάλουμε μέσα τη γέμιση, χωρίς όμως να φτάσουμε στην άλλη πλευρά. (Αν είναι μακριά τα κόβουμε πρώτα στη μέση).
Αλατίζουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών και τα αφήνουμε να σταθούν.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί με το κρεμμύδι, που το έχουμε από πριν σοτάρει μαζί με το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε καλά, έως ότου ενωθούν.
Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα κολοκύθια προσέχοντας να μην τα παραγεμίσουμε, γιατί στο βράσιμο θα φουσκώσει η γέμιση και θα ανοίξουν.
Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση των κολοκυθιών, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από τα κολοκυθάκια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε το φαγητό, μέχρι να βράσουν καλά τα κολοκύθια και η γέμιση, περίπου 1 ώρα.
Όταν το σβήσουμε και φύγει ο βρασμός του φαγητού, αυγοκόβουμε, μόλις βγάλει την πρώτη φουσκαλα και πριν βράσει το σβήνουμε
Η συνταγή είναι από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”