Συνταγές
Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο, Μπεσαμελ και σως λεμονιού! Πεντανόστιμο και light
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Vivia Xatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 κολοκυθάκια στρογγυλα
1 1/2 στήθος κοτοπουλο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελίδες.σκορδο
1 κσ μαϊντανό
2 κσ μουστάρδα
1κσ κρεμα βαλσαμικο
1κσ σκόνη ζωμό κοτας
αλάτι πιπέρι θυμάρι
λίγο ελαιόλαδο
νερό
100γρ ρυζι Καρολίνα
80γρ κεφαλοτύρι η παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μπεσαμελ 1 φάκελο έτοιμη Μπεσαμελ χρησιμοποίησα (είχα αποτυχία στην χειροποίητη) με 500ml γαλα
Μισοβράζουμε το ρυζι κ το σουρώνουμε.Σωταρουμε το κοτοπουλο σε μικρά κομματακια,Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια,το σκόρδο,τη μουστάρδα κ το βαλσαμικο.
Μολις μαραθούν τα κρεμμυδάκια,βάζουμε λίγο νερό κ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ το τυρί.Μαγειρευουμε λίγο να βράσει το κοτοπουλο(δεν αφήνουμε πολλά υγρα)Κ Ρίχνουμε το ρυζι.
Ανακατευουμε κ κατεβάζουμε απ τη φωτια κ Ρίχνουμε κ το τυρί.Γεμιζουμε τα κολοκυθάκια με τη γεμιση κ βάζουμε απο πανω τη μπεσαμελ.Πασπαλιζουμε με κεφαλοτύρι κ ψήνουμε στους 190 για 1:30′ σκεπασμένο σκεύος με ελαιόλαδο κ λίγο νερό.
Σως λεμονιού
Σε ενα κατσαρολάκι 100ml νερό,50ml γάλ κ ,2 κουταλάκια κορν φλαουερ,μόλις πάρει βράση κ πήξει ελαφρώς ,κατεβάζουμε κ Ρίχνουμε χυμό από μισό λεμονι κ ένα κρόκο χτυπημένο.
Ανακατευουμε γρήγορα κ Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο κύμινο κ 1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη σως λεμονιού στο πιάτο κ βάζουμε απο πανω τα κολοκυθάκια!
Η Συνταγή είναι της κ. Vivia Xatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.