Συνταγές
Κλασικό κέικ δίχρωμο με γεύση πορτοκάλι για όλες τις ώρες – μυρωδάτο και γευστικότατο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για την φόρμα μακρόστενο του κέικ
Βαζουμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ 3 αυγά με 3/4 κούπα του νεστκαφε με ζάχαρη μέχρι έγινε σαν ελαφρύ μαρέγκα
μετά στη συνέχεια βαζουμε 3/4 το ίδιο κούπα για όλα τα υλικά λάδι μέσα είχαμε βάλει 1κουταλι βουτερο λιωμένο, 2 ξύσμα πορτοκαλί και το χυμό του, 1 & 3/4 κούπα αλεύρι γοχ, 2 κγ μπέικιν, 1/2 κγ σόδα, 1 βανιλια το
ανακατεύουμε καλά με την σπάτουλα και για το σχέδιο σε ένα μπολ βαζουμε 2 κσ κακάο τα έλιωσα με 1 φίλτζ. γάλα από το μίγμα του κέικ
παιρνουμε 4 κσ το ανακατεύουμε καλά με το κακάο και στη λαδομένο φόρμα βάζουμε λίγο άσπρη ζύμη
μετά λίγο καφέ χρώμα, ξανά άσπρο και το καφε στο τέλος με την βοήθεια του ξύλο του σουβλάκι φτιάχνουμε το σχέδιο το ψήνουμε στους 180 *για περίπου 50-55″..
Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για το καλοφτιαγμένο κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης που είναι και πολύ απολαυστικό
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φαρίνα ολικής
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανη
1 πακέτο βούτυρο φρέσκο
1 στραγγιστό γιαούρτι
1 φλυτζάνι τσαγιού κεφιρ
1/2 φλυτζάνι καρύδια
1/2 φλυτζάνι βρώμη
1/2 φλυτζάνι λιναρόσπορο
1/2 φλυτζάνι δημητριακα με μαύρη σοκολάτα
3 αυγα
1 φακελάκι μπαικιν
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τ’ αυγα, το κεφιρ και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία το αλεύρι
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, και ψήνουμε για 50 λεπτά σε 175 βαθμούς αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.