Connect with us

Συνταγές

Κις λορέν (η αυθεντική)

Published

on

1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Κις Λορέν (Quiche Lorraine) είναι από τις πιο διαδεδομένες τάρτες κι αναπόσπαστο κομμάτι της Γαλλικής Κουζίνας. Οι Γάλλοι άλλωστε ονομάζουν quiche κάθε είδος ανοιχτής τάρτας με αλμυρή κρέμα (από αυγά και κρέμα γάλακτος) αλλά και τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά ή λαχανικά. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι μια νόστιμη και καλοφτιαγμένη Κις Λορέν μπορεί να έχει θέση σε διαφορετικές περιστάσεις όπως βραδινό τραπέζι, απογευματινό κάλεσμα (βλ. τσάι) ή ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα (βλ. brunch) γι’ αυτό άλλωστε μου είναι και τόσο αγαπημένη.
Η συνταγή αυτή (από το βιβλίο “French-the secrets of classic cooking made easy”) δίνει την αυθεντική (κι όχι τύπου) Quiche Lorraine ενώ για πρακτικούς λόγους, ψιλοκόβω κι ετοιμάζω από πριν όλα τα υλικά που θα χρειαστώ, τα οποία στην συνέχεια θα συνθέσω.

Υλικά

  • μια δόση άψητης ζύμης για βάση τάρτας (αλμυρή),
  • 1-2 κ.γλ. μουστάρδα Dijon,
  • 175 γρ. ψιλοκομμένο άπαχο μπέικον,
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 3 αυγά,
  • 350 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος,
  • 150 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κύβους,
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (για γαρνιτούρα).
Οδηγίες Παρασκευής:
Ετοιμάζω και ψήνω την βάση της τάρτας για 20’ (με τον τρόπο που περιγράφεται στην σχετική ανάρτηση) στους 200°C (στην αντίσταση). Αφαιρώ την βάση της κις από τον φούρνο και κατεβάζω την θερμοκρασία στους 180°C.
Προηγουμένως, έχω ψήσει το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό (το έχω στραγγίξει και το έχω αφήσει να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί) κι έχω αχνίσει το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, όλα στο αντικολλητικό τηγάνι.
Χτυπάω τα αυγά κι ετοιμάζω το μείγμα προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Και τώρα ξεκινάει η σύνθεση της κις λορέν. Πρώτα απ’ όλα αλείφω ομοιόμορφα, πάνω στην ψημένη βάση της τάρτας (με ένα πινέλο), την μουστάρδα να πάει παντού, ρίχνω το τυρί, το μπέικον και το κρεμμύδι και στο τέλος ρίχνω το μείγμα των αυγών με την κρέμα γάλακτος (με προσοχή να μην χυθεί απ΄ έξω). Προσθέτω από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετώ την Κις Λορέν στον φούρνο στους 180°Cγια 35’-45’ μέχρι να ψηθεί το μείγμα και να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα η τάρτα.
Σερβίρω την τάρτα μετά από 30′ περίπου αφού πρώτα έχει γίνει λίγο χλιαρή.
Περισσότερες Νόστιμες Συνταγές στο www.dailycious.gr
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 ώρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές15 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές17 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές19 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα21 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές23 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Exit mobile version