Συνταγές
Ωραιότατη φτιαγμένη και σίγουρα νοστιμότατη κιμαδόπιτα – κάτι για το βράδυ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
3 φλ περίπου αλέυρι
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 φλ ηλιελαιο
1 φλ γαλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 ασπράδι αυγού και ο κρόκος για το άλειμμα!
Για την γέμιση
500 γρ κιμά μοσχαρισιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκειά
3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το γάλα και την ζάχαρη ανακατέυουμε να διαλυθεί καλά σκεπάζω και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι το ασπράδι ανακατέυουμε καλά και προσθέτωουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφηνουμε μια ώρα σκεπασμένο να φουσκώσει.
Τριγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και.αφηνουμε στην άκρη. χωριζουμε την ζύμη στα δυο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο απλώνουμε επάνω τον κιμά κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
Κλεινουμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι. Βαζουμε ένα ποτήρι στην μέση και χαράζουμε σε οκτώ τριγωνα.
Αλειφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε αραιώσει με λίγο γάλα βάζουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.