Συνταγές
Θαυμάσια τυρόπιτα, καλοφτιαγμένη χρυσό ψημένη και πεντανόστιμη με φύλλο κρούστας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισο κ. φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο, εγω εβαλα φρέσκο
400 γρ. φέτα σε τρίμματα
150γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1κ.γ τριμμένο ξερο δυόσμο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο αρκετό
4 αβγά
2κ.γ. μπείκιν πάουντερ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. γάλα εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε όλα τα φύλλα μαζί σε ρολό και το κόβουμε σε λεπτές φέτες που όταν θα τις ανοίξουμε με το χέρι και θα είναι το τελικό σχήμα λωρίδες.
Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και τις αφήνουμε για λίγο στον αέρα να ξεραθούν. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι.
Αλείφουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας ρίχνοντας λίγη από το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα τα τυριά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
προσθέτουμε το βούτυρο που έχει μείνει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, γάλα εβαπορέ, το μπέικιν και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε με το φουέ.
Περιχύνουμε με το μείγμα την τυρόπιτα μας, ριχνουμε και μερικες σταγονες ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου ανάλογα τον φόυρνο μας
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.