Συνταγές
Πολύ ωραία γίνονται – νόστιμα κιμαδοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
250 γρ. γάλα ή γιαούρτι
1 αυγό
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τον κιμά
350 γρ. κιμάς
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1/3 ποτηριού λευκό κρασί
λίγο κύμινο
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 δαφνόφυλλο
αλάτι και πιπέρι
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
4-5 κ.σ. χυμό ντομάτας
λίγη φέτα τρίμμα, γύρω στα 100 γρ.
λίγο λάδι για το άνοιγμα των φύλλων
3-4 κ.σ. γάλα και λίγο σουσάμι για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μπολ το γάλα, το αυγό, το λάδι, το αλάτι και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Θέλουμε ζύμη μαλακή και όχι πολύ σφιχτή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Φτιάχνουμε τον κιμά. Σωτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο, κύμινο, πάπρικα, ξύλο κανέλας και αφήνουμε να βράσει. Δεν θέλουμε να έχει πολλά υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει του ρίχνουμε την φέτα. Όταν φουσκώσει η ζύμη την ξαναζυμώνουμε και την χωρίζουμε σε 10- 12 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης σε στρογγυλό δίσκο, αλείφουμε με λάδι και βάζουμε κιμά. Κλείνουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί.
Αφήνουμε πάλι λίγο να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με γάλα. Τα πασπαλίζουμε και με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα. Δεν τα παραψήνουμε.
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.