Συνταγές
Πω πω νοστιμιές! Κεφτεδάκια και πατατούλες, όλα τηγανιτά σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαμαδο μπερδεματα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
120 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, σε φέτες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 αβγά
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. ρίγανη
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.γ. κύμινο
πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
1 λίτρο ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ με νερό, βάζουμε το ψωμί για να μουλιάσει. Στίβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλο το νερό και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σημαντικό να αλατίσουμε τον κιμά γιατί δεν μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι μετά το τηγάνισμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει.
Θέλουμε το ηλιέλαιο να καλύπτει τα κεφτεδάκια όταν θα τηγανίζονται. Πλάθουμε σε 20 μπαλάκια (20-25 γρ. το κάθε ένα) και τα περνάμε από το αλεύρι.
Φροντίζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε σε δύο δόσεις στο τηγάνι με το καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες και φύλλα δυόσμου.
Η Συνταγή είναι από Μαμαδο μπερδεματα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.