Κρεας
Κατσικάκι μπούτι με πατάτες στον φούρνο, ιδανική πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 κατσικίσιο μπουτάκι γύρω στα 2 κιλά
1κιλο πατάτες
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γραμ. νερό
100 γραμ. ελαιόλαδο – μισή κούπα
1 λεμόνι τον χυμό του
1 σφηνάκι ξύδι – ότι έχουμε
3 κουτ. σ. μουστάρδα απαλή
Από 1 κουτ. γ. ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο
Ανθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο c στις αντιστάσεις.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε κυδωνάτες, και το καρότο, σε φέτες.
Σε μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το νερό, το λάδι, τον χυμό λεμόνι, το ξύδι, την μουστάρδα, τα βότανα, και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, – σύρμα- μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα, βουτάμε μέσα λίγες-λίγες, τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα, ώστε να βραχούν με την σάλτσα, και μετά τις αραδιάζουμε σε μία στρώση γύρω από το ταψί, το ίδιο κάνουμε με τα καρότα, και τα σκόρδα.
Στο κενό που αφήσαμε, στην μέση του ταψιού, τοποθετούμε το κατσικάκι, παίρνουμε μια κουτάλα, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, σκεπάζουμε το ταψί, με διπλό φύλλο χαρτιού – λαδόκολλα & αλουμινόχαρτο 2σε1 – βλέπε SM – και ψήνουμε για δυο ώρες.
Είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα, και ροδίσουν οι πατάτες.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!