Συνταγές
Καταπληκτικό γλυκό καρυδόπιτα καλοφτιαγμένο λαχταριστό νόστιμο και πολύ αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
10 αυγά
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές σούπας καρύδι
10 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
1 φλυτζανακι του καφέ κονιάκ
1 χαρτάκι μπέικιν παουντερ
1 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια αυγών από τούς κρόκους και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα, σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη περίπου 8- 10 λεπτά να αφρατεψουν.
Εχουμε ανακατέψει όλα τα στερεά υλικά και ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά τα στερεά υλικά εναλλάξ με την μαρέγκα, ρίχνουμε και το κονιάκ, έχουμε λαδωσει το ταψί μας με διάμετρο 36 επί 26 το αδειάζουμε μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά
τρυπάμε με μαχαίρι και όταν δεν κολλάει το βγάζουμε από το φούρνο.
Εχουμε βράσει το σιρόπι 8 λεπτά από το σημείο του βρασμού και σιροπιαζουμε όταν είναι και τα δύο χλιαρά ή το ένα ζεστό και το άλλο κρύο.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.