Συνταγές
Καταπληκτική τυρόπιτα άκρως τραγανή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4 κούπες αλέυρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη,
νερό όσα χρειάζεται να γίνει ζύμη.
Για την γέμιση
400γρ ανθότυρο, 200γρ φέτα, 200γρ μυζιθρα ξερή, μπορούμε να βάζουμε ότι τυριά θέλουμε, εγώ ε βαλα αυτά.
3 αβγά, λίγο δυόσμο, και λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατέυουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο μπολ για μισή ώρα. Μετά σε μισή ώρα που έχει ξεκουραστεί,
χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σαν ένα μικρό πιάτακι, 12 φύλλα, τα μοιραστούμε 6 με 6 φύλλα. Βάζουμε σε κάθε φύλλο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και της βαζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοιγουμε τα 6 φύλλα μαζί σε ένα φύλλο και τοποθετούμε σε 2 άκρες γεμίσει και τους φτιάχνουμε 2 ρόλα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί βουτηγμένο. Το ίδιο και με το άλλο φύλλο. Το ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά χωρίς να να βουτυρουνουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγό με ένα ποτήρι γάλα και με 5 κουταλιές λιμένο βούτυρο. Μετά σε 15 λεπτά βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Το βαζουμε πάλι στο φούρνο να ψηθεί ή πίτα μέχρι να πάρει ωραία χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”