Συνταγές
Καταπληκτική τούρτα όρεο – γίνεται φανταστική!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 μιση φλυτζάνι τσαγιου αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 φλυτζάνι του ελληνικού νερό
1 κουταλιά σπορελαιο
2 μορφατ
1 ζαχαρουχο
2 συσκευασίες μπισκότα όρεο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν ρίχνουμε το λάδι το αλεύρι με όλα μέσα και το νερό. Ψήνουμε σε ταψακι 26εκ.για μιση ωραία σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180 β.
Αφήνουμε να κρυώσει
Κόβουμε σε δύο πάτους σιροπιαζουμε με χλιαρό σιρόπι από γλυκό κουταλιού η χυμό ότι θέλετε εγώ το σιροπιασα με λίγο γαλα ζαχαρουχο και ζεστό νερό. Χτυπάμε τα δύο μορφατ με το ζαχαρουχο.
Χωρίζουμε τη μιση σαντιγί βάζοντας σπασμένα μπισκότα όρεο απλώνουμε στον ένα πάτο κλείνουμε και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχο γλυκό!! Πάβλοβα με όρεο, ο απόλυτος συνδυασμός
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωάννα Α. – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
5 μεγάλα (150-160 γραμ.) ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
150-160 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
150-160 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/2 κ.γλ. ξίδι λευκό
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
500 ml κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
2 πακέτα μπισκότα Oreo
Για τη σάλτσα φράουλας
300 γραμ. φράουλες
50 γραμ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
1/2 μπαστούνι βανίλιας
φράουλες για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κάνουμε την μαρέγκα
2. Βάζουμε την μαρέγκα για 2:30-3:00 στο φούρνο στους 100 βαθμούς .
3. Ετοιμάζουμε την σαντιγί μας
4. Βουτάμε τα μπισκότα Oreo σε γαλα κι τα βάζουμε στο ψυγείο
5. Ετοιμάζουμε την σάλτσα φράουλας και έπειτα την βάζουμε ψυγείο
Αφού στεγνώσει η μαρέγκα μας και είναι έτοιμη την βγάζουμε , την αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα τοποθετούμε την κρύα σαντιγί σε δυο στρώσεις , οι οποίες ανάμεσα θα έχουν τα μπισκότα oreo .
Τέλος, στην τελευταία επικάλυψη της σαντιγί βάζουμε το σιρόπι και τις φράουλες .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωάννα Α. – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”