Πιτες
Πολύ ωραία και πολύ νόστιμη κασερόπιτα για βραδινό
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά:
500 γραμ.κασέρι η διάφορα τυριά
2 φύλλα σφολιάτας
2 αυγά
1 κούπα γάλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το τυρί μας(αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπεράκι).
Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας ανοίγοντας λίγο με τα δάχτυλα και βάζουμε επάνω το τυρί.
Κλείνουμε με το άλλο φύλλο και χαράζουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας.
Αφήνουμε λίγο να τραβήξει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Σούπερ λαχταριστές κασερομπουκίτσες για όλες τις ώρες
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ γάλα
1 ασπράδι αυγού
1 φακελάκι μπέικιν
1 φλ ηλιέλαιο
1κ γ αλάτι
1 .5 φλ κασέρι τριμμένο
1 φλ κεφαλοτύρι τριμμένο
3.5 φλ αλέυρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα με το αυγό το ηλιέλαιο και ανακατέυουμε καλά προσθέτουμε το αλάτι το αλεύρι και τα τυριά μαζί με το μπέικιν σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετά με κούπ πατ φτιάχνουμε σχεδιακια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Τα αυγουλώνουμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα πασπαλίζουμε με λίγο σουσαμι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.