Συνταγές
Μια λαχταριστή εκτέλεση για την πιο νόστιμη καρυδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή από “Γιούλα Λαμπρογεωργου – Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
15 αυγά
15 κσ καρύδια αλεσμένα
15 κσ φρυγανιά
15 κσ ζάχαρη
1 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο
1 μπέικιν
1 κγ σόδα
3 βανιλιες
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό από μισό λεμόνι και τη φλούδα ή 1/2 κγ
ξυνο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τα κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μπέικιν τη σόδα και τις βανιλιες μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και να αρχίσουν οι κρόκοι να ασπρίζουν. Ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στην μαρέγκα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με το σύρμα απαλά συνεχίζουμε με τα καρύδια την φρυγανιά την κανέλα το γαρύφαλλο αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί.
Λαδωνουμε ένα ταψί 30 × 43 εκ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα ή το ξυνο. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι. Σιρόπια ζούμε κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι.
Η συνταγή από “Γιούλα Λαμπρογεωργου – Μαγειρικές Απολαύσεις”