Συνταγές
Ωραία διαφορετική συνταγή! Νηστίσιμα σοκολατένια καρυδάτα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό καρύδια τριμμένα (όχι σε σκόνη)
350 γρ. παξιμάδια κριθαρένια αλεσμένα σε σκόνη
1/2 κγ. κανέλα
1/2 κγ. γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 μεγάλο ποτήρι νερό
1/2 κιλό ζάχαρη
1 κουβερτούρα (125 γρ.)
2 κσ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τα καρύδια, τα παξιμάδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το πορτοκάλι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα σε κομμάτια, σε μέτρια φωτιά να βράσει το μίγμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνουν ένα σοκολατένιο σιρόπι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Τοποθετούμε πάλι στη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ υδαρές, αλλά ούτε και στεγνό.
Βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει, παίρνουμε λίγο απ’ το μίγμα και το πιέζουμε μέσα σε κουπάτ δίνοντας ότι σχέδιο θέλουμε
Τοποθετούμε σε πιατέλα να στεγνώσουν καλά τα καρυδάτα μας και αν θέλουμε από πάνω πασπαλίζουμε λίγη άχνη
Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.