Συνταγές
Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτες τις απολαυστικές δημιουργίες – Καρουζέλ με μπισκότα και ζαχαρωτά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το γλάσο συγκόλλησης:
1 ασπράδι αυγού, (αν θέλουμε αγοράζουμε παστεριωμένο)
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κτσ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ όλα μαζί τα υλικά, ώσπου να πετύχουμε μια μαρέγκα σφιχτή που να στέκεται.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γεμιστά μπισκότα για τις βάσεις, μπαστούνια για τους στύλους και ότι άλλο βάλει η φαντασία μας.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Baxevani – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΗ:
3 πακέτα πτι μπερ θρυμματισμένα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
4 – 5 κτσ. κακάο
500 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
ΚΡΕΜΑ
2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη garni
2 φλ. του τσαγιού γάλα
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα. Προσθέτουμε το λικέρ και το ζαχαρούχο γάλα.
Στην λιωμένη μαργαρίνη λιώνουμε το κακάο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά, απλώνουμε σε ένα τάπερ.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την σκόνη σαντιγί με το γάλα μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Προσθέτουμε λίγη- λίγη την καραμέλα και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε πάνω από την βάση.
Προσθέτουμε τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Baxevani – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.