Συνταγές
Καριόκες – ένα αγαπημένο κέρασμα που το φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ντινα Τσιλίκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
450 ζάχαρη 500 νερό 250 γρ.κουβερτουρα 250 γρ.καρυδια 2κ.γκανελα μισό γαρύφαλο κ μισό φλιτ.κονιακ.βραζουμε ζάχαρη νερό 3 λεπτά προσθετ.κουβερτουρα κ όλα τα υπόλοιπα υλικά .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε κατάψυξη μια ώρα .κουβερτουρα περίπου 1 κιλό για επικάλυψη.λαδορεβανι 1κιλο νερό μισό λάδι 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό βανίλιες ξύσμα από ένα λεμόνι ένα κιλό ζάχαρη.
ριχνουμε το νερό το λάδι κ ζάχαρη αφήνουμε να κοχλάσει κ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.ψηνουμε 180 για μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από Ντινα Τσιλίκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εξαιρετικές καριόκες με γλυκό του κουταλιού
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
μισή κούπα βούτυρο
1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
250 γρ κουβερτουρα
2 βανίλιες
1κουπα καρύδια
κεράσι η πορτοκαλι γλυκό κουταλιού μισό φλιτζάνι
Η κούπα είναι 250 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη το βούτυρο μόλις λιώσουν ρίχνουμε τη κουβέρτα σε κομμάτια κατεβάζουμε από το μάτι προσθέτουμε τη φρυγανιά τις βανίλιες τα καρύδια
Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε σε δύο μέρη πάνω σε μεμβράνη βάζουμε και τα κεράσια η το πορτοκαλι και τυλίγουμε σαν σαλάμι
Παγώνουμε στο ψυγείο και κόβουμε σε φέτες τα βουτάμε σε σοκολάτα
450 γρ κουβερτουρα μαζί με 3 κ σ καλαμποκελαιο
Μπορείτε να το κάνετε και με μπισκότα τριμμένα αλλά θέλει περισσότερη ποσότητα μπισκότου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”