Συνταγές
Καραμελένιο γλυκό με φίνα γεύση, εύκολο και γρήγορο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχεις όρεξη να κάνεις ένα πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκό αυτή την εβδομάδα; Δοκίμασε να κάνεις αυτό το σιροπιαστό γλυκό με κρέμα και καραμέλα και δεν θα μείνει για την επόμενη μέρα.
Υλικά
Για το Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
Για τη Κρέμα
100 γρ ζάχαρη
120 corn flour
1 λίτρο γάλα
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
12 φρυγανιές
Για τη Καραμέλα
200 γρ ζάχαρη
30 ml νερό
100 γρ βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
Φιλέ αμύγδαλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε με τη κρέμα. Σε μία κατσαρόλα διαλύουμε την ζάχαρη και το corn flour στο κρύο γάλα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και αρωματίζουμε με το βούτυρο και τις βανίλιες.
Κατόπιν, καλύπτουμε ένα ταψί 35 x 23 εκατοστών με τις φρυγανιές, τις οποίες σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Στη συνέχεια, απλώνουμε την ζεστή κρέμα, σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Έπειτα, κάνουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό καραμέλα. Όταν πάρει το χρώμα που θέλουμε βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ενσωματώνουμε με προσοχή την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε την κρύα καραμέλα πάνω από το κρύο γλυκό.
Τέλος, σερβίρουμε με αμύγδαλα φιλέ.
Έτοιμο το καραμελένιο γλυκάκι μας! Καλή απόλαυση!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!