Συνταγές
Κανελόνι με σπανάκι, μπεσαμέλ και τυριά – ένα πιάτο που σκίζει από εμφάνιση και από γεύση, μπεσαμέλ και τυριά – ένα πιάτο που σκίζει από εμφάνιση και από γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Όσα κανελόνι χρειάζονται για το σκεύος μας (κανελόνι κ λαζάνια προμηθεύομαι από τη λαϊκή)
– Γέμιση :
Σπανάκι, πράσα, σέσκουλα, ξερό και φρέσκα κρεμμύδια, άνηθος, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο – προσθέτουμε μπεσαμέλ κ μοτσαρέλα
– Μπεσαμέλ χωρίς αυγά (δε σωτάρω τίποτα) : Ελαφρύ γάλα, κορν φλάουρ, μαργαρίνη, λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι κ μπόλικο μοσχοκάρυδο Φτιάχνουμε μπόλικη γτ μας αρέσει πολύ
– Τυριά :
Μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά κ πικάντικο κίτρινο
. Απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ στο ταψί
. Γεμίζουμε τα κανελόνι κ τα αραδιάζω στο ταψί
. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, μοτσαρέλα, κίτρινο τυρί κ φρυγανιά
. Σκεπάζουμε το ταψί, ψήνουμε στους 180 περίπου 30′, ξεσκεπάζουμε κ συνεχίζουμε το ψήσιμο μερικά λεπτά μέχρι να ροδοψηθούν
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για κανελόνια με σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
8 κανελόνια
2 κούπες μανιτάρια σε φέτες
2 κούπες σπανάκι
1 κούπα ανθότυρο
1 κούπα μοτσαρέλα ή EDAM
1 αυγό
1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1/3 κούπα κουκουνάρι ψιλοκοπανισμένο
1/2 κούπα φιστίκι ψιλοκοπανισμένο
1 χούφτα φουντούκι ψιλοκοπανισμένο
1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1/2 κούπας βούτυρο
Για τη μπεσαμέλ:
γάλα
αλεύρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε μια δόση αραιή μπεσαμέλ, προσθέτουμε την γραβιέρα, λίγη παρμεζάνα και την αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε όλους τους ξηρούς καρπούς και το μοσχοκάρυδο μαζί με το βούτυρο.
Βράζουμε το σπανάκι το ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά, το αυγό, τη σάλτσα των ξηρών καρπών, τα μανιτάρια και 3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ. Παραγεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω ρίχνετε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.letscook.gr