Συνταγές
Πολύ ωραία κανελόνια με κιμά και πεντανόστιμη κρέμα τύπου μπεσαμέλ – ελαφριά συνταγή
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1,5 πακέτο κανελόνια
1,5 κιλό κιμα ελιά η φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι η δύο μέτρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο τρίφτη στο χοντρό
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
2 κ.σ πελτέ
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας ή έτοιμη του εμπορίου
Αλάτι πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κόκκους μπαχάρι
1/3 φλ λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
1 σφηνάκι κρασί
500 γρ σάλτσα ντομάτας
Μπεσαμέλ
1750 ml γάλα
7 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Μία κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε το λάδι , το ψιλοκομμένο σκόρδο το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και την κανέλα και γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσει και γλυκάνει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα να σοτάρουμε .
προσθέτουμε τον πελτέ τον οποίο καβουρδίζουμε και αυτόν μαζί με όλα τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε και σάλτσα ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε μισό φλιτζανι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μελώσει και να δέσει ο κιμάς.
Δεν θέλουμε να παραμείνουν υγρά μέσα στον κιμά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι , τα σκόρδα ολόκληρα και τα μπαχάρια.
Προσθέτετε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας λίγο νεράκι και αλατοπιπερώνουμε .
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα μου.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και κρατάμε από το σύνολο μία κούπα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε μέσα στο γάλα λίγο αλάτι με προσοχή το μοσχοκάρυδο και περιμένουμε να κάψει.
ωστόσο σε ένα μπολ έχουμε διαλύσει είμαι το γάλα που κράτησουμε το κορν φλάουρ.
όταν κάψει το γάλα στην κατσαρόλα γυρίζουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί το βούτυρο , ανακατευουμε και στο τέλος τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Σε ένα ταψί 40 επί 40 περίπου
Κάνουμε μία μικρή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας και λίγες κουταλιές μπεσαμέλ.
Γεμίζουμε καλά καλά με κιμά τα κανελόνια μου και τα στρώνουμε στο ταψί.
Ραντίζουμε με την υπόλοιπη σαλτσα ντομάτας τα κανελόνια , πασπαλίζουμε και με επιπλέον τυράκι και τέλος απλώνουμε την μπεσαμέλ.
Αφήνουμε τσιμπιες από βούτυρο εδώ και εκεί επάνω στην κρέμα πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και επιπλέον τυράκι για να κάνει ωραία κρούστα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”