Συνταγές
Και όμως είναι μαρμελάδα καρπούζι.. γίνεται με φλούδα καρπουζιού – πετυχημένη με εξαιρετικό χρώμα!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ.φλούδα καρπουζιού, ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από 1 λεμόνι και 200γρ. ζάχαρη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Αφαιρούμε το καρπό ( κόκκινο) και το πράσινο μέρος του καρπουζιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε λίγο από το λευκό μέρος και λίγο από το καρπό (κόκκινο χωρίς κουκούτσια).Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά.
Μετά μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ να λιώσει και μετά συνεχίζεται το μαγείρεμα για 15λεπτά ακόμα και έτοιμη.
Αποστειρώνουμε ένα βάζο στους 150βαθμούς για 15λεπτά στο φούρνο,βάζουμε τη μαρμελάδα μας ζεστή, γυρνάμε το βάζο μας ανάποδα μέχρι να παγώσει.
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη μαρμελάδα φράουλα, πολύ ωραία χρώμα και πετυχημένη.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
850 γρ ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1/2 λεμονι
Εκτέλεση
Κοβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το λεμόνι και αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες να κατεβάσουν τα ζουμιά τους.
Μετα τις βάζουμε να βράσουν μαζί με το ζουμί τους και μισό ποτήρι νερό ξαφρίζοντας όσο περισσότερο αφρό μπορουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει.
Εχουμε βράσει τα βαζάκια μου και τα καπάκια και όπως είναι ζέστη η μαρμελάδα τα γεμίζουμε τα κλείνουμε και τα γυρνάμε ανάποδα . Αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.