Συνταγές
Πανεύκολο και πεντανόστιμο αρνίσιο μπουτάκι με πατάτες – λουκουμάκι στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mary Kyrana – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στέγνωσουμε το μπουτάκι πολύ καλά με χαρτί κουζίνας,το αλατοπιπέρωνουμε και το τριβουμε με πάπρικα. Το βαζουμε σε δυνατό φούρνο με την πετσούλα προς τα κάτω για 1 ώρα. Το αναποδογύρισουμε και ψησαμε για άλλα 40 λεπτά.
κοψουμε μεγαλούτσικες τις πατάτες και τις αλάτισα και τις έβαλα τριγύρω στο μπουτάκι. Σε ένα μπωλ διάλυσουμε σε νερό μια μεγάλη κσ πελτέ ντομάτας.
τριψουμε και μια μεγάλη ώριμη ντομάτα, τα ανακάτεψα όλα μαζί αλάτισα ελαφρώς γιατί ήδη ήταν αλατισμένες οι πατάτες και τις έλουσα με το υγρό.
Κανόνισουμε το νερό να είναι μέχρι την μέση στις πατάτες.
Σκέπασουμε το μπουτάκι (μόνο)με ένα κομμάτι λαδόκολλα που το βρεξουμε και το τσαλάκωσουμε .Εβαλα το ταψί στο φούρνο και ψησουμε μέχρι που σώθηκαν τα υγρά.
Στο τέλος πασπάλισα με ρίγανη. Το συνόδεψουμε με δροσερή μαρουλοσαλάτα
Η Συνταγή είναι από Mary Kyrana – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω ..
Και σε ποιόν δεν αρέσουν οι πατάτες ;
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
5 φέτες μπέϊκον
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
250 γρ.τυρί κεφαλογραβιέρα
250 γρ.τυρί γκούντα
Αλάτι , πιπέρι
2 κουτ.της σούπας λάδι
3 κουτ.της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες , και τις κόβετε σε κομμάτια.
Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζετε και τις λιώνετε λίγο με πηρούνι.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σκόρδο.
Σε μπολ ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Στον τρίφτη , τρίβετε το γκούντα.
Κόβετε σε μικρά κυβάκια την κεφαλογραβιέρα.
Σε πυρίμαχο σκεύος βάζετε τις πατάτες και ρίχνετε το μπέικον με το σκόρδο.
Ανακατεύετε καλά και προσθέστε τα κυβάκια γραβιέρας και το μισό τριμμένο γκούντα.
Ρίχνετε πιπέρι και αλάτι.
Σκεπάζετε με το γάλα και επάνω ρίχνετε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Πασπαλίστε με την φρυγανιά .
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β.για 40 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.