Συνταγές
Ακριβώς έτσι της έκανε και μαμά μου – λιαστές ντομάτες για σαλάτα (καραμπόλα)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τις κόβουμε σε φέτες σε ένα μπωλ με χοντρό αλάτι 3 ώρες να βγάλει κάποια ζουμιά
Σε ένα ταψί αραδιάζουμε και ρίχνουμε χοντρό αλάτι και απο τις δύο πλευρές
(* Το αλάτι τα αποθει όλα)
Τις τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και στον ήλιο τουλάχιστον 5 μέρες σκεπασμένες με τούλι
(το βράδυ πάντα τις παίρνουμε μέσα)
Αφού στεγνώσουν τις περνάμε σε κλωστή και τις κρεμάμε πάντα με τούλι τυλιγμένες.
Όταν τις χρησιμοποιούμε τις βάζουμε για λίγο στο νερό για να ξαρμυρισουν .
Καλό χειμώνα λέμε πάντα όταν τις ετοιμάζουμε.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Καγιανάς με ντομάτα !
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
4 με 5 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τρυμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες .
Εκτέλεση
Βαζουμε για λίγο τις ντομάτες σε νερό που βράζει 3 λεπτάκια αμέσως μετά κάτω από κρύο νερό κι έτσι τις ξεφλουδίζουμε εύκολα !!
Σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι τις ντομάτες 1 πράσινη πιπεριά
Μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους ολα.
Μετα ρίχνουμε λίγο λαδάκι αλάτι πιπέρι ζάχαρη κομμάτια φέτα και 4 αυγά χτυπημένα και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν. Σερβίρω πάνω σε πιτες καλαμποκιού.