Συνταγές
Χοιρινό με λιαστές ντομάτες και γραβιέρα σε αμπελόφυλλα – τέλειο και πολύ εμφανίσιμο! Ότι πρέπει για ένα εορταστικό τραπέζι..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2ΟΟ γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα
Για την γεμιση
1 κιλο χοιρινο λαιμο χωρις κοκκαλο σε μικρους κυβους
15Ογρ τυρι γραβιερα
3 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο η μια κουταλια της σουπας πολτο σκορδου
1 φλιτζανι λιαστες ντοματες και κομμενες λεπτες λωριδες
1 κουταλια της σουπας θυμαρι αποξηραμενο
λιγο λαδι
αλατι -πιπερι
χυμο απο 1 λεμονι
Για την σαλτσα γιαουρτιου
1 κεσερακι γιαουρτι η 2ΟΟγρ χυμα
1κουτ σουπας αλευρι
χυμο απο 1 λεμονι
1 κροκο αυγου
1 φλιτζανι ζωμο απο το ταψι που ψηθηκε το φαγητο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε σε ενα μπολ ολα τα υλικα μαζι της γεμισης και την χωριζετε στα δυο για να φτιαξετε δυο ρολα!!
Χωριζετε και τα αμπελοφυλλα στα δυο
Στρωνετε πανω στον παγκο ενα μεγαλο κομματι αλουμινοχαρτο και μια λαδοκολλα στο ιδιο μεγεθος απο πανω .
Απλωνετε τα μισα αμπελοφυλλα με την γυαλιστερη μερια προς τα κατω και βαζετε το κρεας το καλυπτετε με τα αμπελοφυλλα και προσπαθειτε να δωσετε με τα χερια σας ενα τετραγωνο σχημα
Σκεπαζετε πρωτα με την λαδοκολλα και μετα με το αλουμινοχαρτο
βαζετε σε ενα τετραγωνο ταψι η πυρεξ μαζ με 3 κουπες νερο και ψηνετε στους 18Ο για μια ωρα σκεπασμενα
Τελος ανοιγετε με προσοχη και ψηνετε αλλη μιση ωρα για να παρουν χρωμα.
προσπαθηστε να μεινει ζουμι μεσα στο ταψι,θα χρειαστουμε ενα φλιτζανι για την σως γιαουρτιου.
Αν δειτε οτι δεν εχει προσθεστε αλλο ενα φλιτζανι πριν βγαλετε το φαγητο απο τον φουρνο
Αφηστε να κρυωσουν τα ρολα καλα και μετα βγαζετε το αλουμινοχαρτο κ την λαδοκολλα! κοψτε σε τετραγωνες φετες και ριξτε απο πανω την σαλτσα γιαουρτιου
Για την σαλτσα
Διαλυστε το αλευρι στο λεμονι και ανακατεξτε με τα υπολοιπα υλικα.
τα βαζετε ολα μαζι σε κατσαρολακι και ζεσταινετε σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να αρχισει να βραζει η σαλτσα.
Αφηστε λιγο να πηξει και την κατεβαζετε απο την φωτια πριν σας κοψει.
Η Συνταγή είναι από την ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.