Συνταγές
Πρέπει να δοκιμαστεί – ζουμερό κέικ χωρίς μίξερ, με αλεύρι ολικής και στέβια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
2 αυγά
3 κοφτές κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη στεβιας (δοκιμάζετε και αν το θέλετε πολύ γλυκό προσθέτετε και άλλη)
Βανίλια υγρή η 2 φακελάκια
80 γρ. Φρέσκο ανάλατο βούτυρο λιωμένο
150 γρ. Τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
150 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης πολύ ψηλό αν δεν βρείτε αλέστε αυτό που έχετε στο μουλτι
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1/2 κούπα μαύρες σταφίδες (κορινθιακες)
Λίγο γάλα (αν χρειαστεί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με αυγοδαρτη, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ. Τώρα ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα τις σταφίδες.
Αν το μείγμα βγει σφιχτο (εξαρτάται από τον τύπο αλεύριου) προσθέτετε λίγο γάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε μια μακρόστενη φόρμα 23cm. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180’C βαθμούς για 35′ λεπτά.
Αφήνουνε να κρυώσει το ξεφορμαρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.