Συνταγές
Φτιάξτε το υπέροχο και μυρωδάτο κέικ των Χριστουγέννων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο αναλατο θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. golden syrup
125 γρ. Dark muscovado sugar
250 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
5 αυγά
1/2 κουταλάκι αλάτι
Μείγμα με γλυκά
1,5 φλιτζάνι σταφίδες
2 φλ. Διάφορα γλυκά του κουταλιού
1,5 φλ. Φοινίκια και πάστα σύκα
1,5 φλ. Αμύγδαλα και καρύδια
12 κουταλιές σούπας brandy
2 πορτοκάλια τον χυμό και το ξύσμα
Βανίλια
1,5 κουταλάκι Κανέλα
1 κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για το μείγμα με τα γλυκά και βράζουμε για 8 λεππτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και το golden syrup. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι. Στο τέλος το μείγμα με τα γλυκά.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα με χαρτί και στα πλαϊνά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Το βάζουμε σε πιατέλα και κάθε μέρα το ποτίζουμε με brandy και λικέρ πορτοκαλιού για περίπου 1 εβδομάδα. Στο τέλος βάζουμε το αμυγδαλωτό και από πάνω το γλάσο.
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..